Hvalpenes 4. uge
Hvalpenes 5. uge

Hvalpenes 6. uge

Hvalpenes 7. uge
G-kuldet, 3.uge

Det er stadig ikke meget de kan se, og blikket er uklart, men fakta er at de har fået øjne ret tidligt allesammen. De første sprækker viste sig på 12.dagen, og 14 dage gamle havde de fem helt åbne øjne.
Det er begrænset hvor meget de kan se; der går et par uger endnu, før de har et fuldt udviklet syn.

Der er ved at være trængsel i fødekassen, efterhånden som de små bliver større

Der begynder at dukke små personligheder op. Det er et at de gode racetræk ved Islandsk Fårehund: Selv som helt små er de ret forskellige i udseende og væremåde, og det gør det nemmere at få et individuelt forhold til hver enkelt hvalp.

Den mindste i kuldet, en lille tæve, har fået lidt ekstra kosttilskud med flaske. Hun er nu helt klar over at der er fordele ved mennesker, og er meget mere målrettet når hun bliver taget op og håndteret. Hun er iøvrigt efterhånden ved at have indhentet sine søskende, hvad vægten angår.

Reflekserne fejler ikke noget; så snart man rører den på kinden, åbnes munden på vid gab...

Samtidig med at øjnene blev åbnet, kom også bevidstheden om de andre søskende. I starten er det spæde forsøg på at sutte på hinanden og tjatte lidt, senere bliver det mere bevidste kamplege.

Kunsten at stå på fire poter. Næste lektion bliver at kunne gå målrettet frem, i stedet for bare at tumle rundt på stedet.
Til toppen af siden