G-kuldet, 7.-8.uge

En meget travl uge for en lille hvalp. Den skal nå at blive præget på en lang række ting, så som at køre bil, komme på besøg hos mine forældre i deres sommerhus, træffe små børn, være på en arbejdsplads og til dyrlægekontrol og hvalpetest, samt ID-mærkes (chipses).

På billedet ovenfor har vi fået besøg af nogle børn af en af vore tidligere hvalpekøbere (Elronds familie). Sejr på to år er meget hundevant og ved præcis hvordan man bliver gode venner med Grima.

Buret er godt fyldt op til turen op for at besøge mine forældre i Helsinge. Hvalpene hylede vanen tro hele vejen ud, havde det skønt i de fremmede omgivelser og sov hele vejen hjem. Det her kuld har haft så store arealer at bevæge sig på at det har udviklet deres stedsans. Derfor tør de gerne udforske selv ret store nye områder og har nemt ved at finde tilbage til flokken når de kommer på afveje.

Hos dyrlægen for at få et helbredscehck og få udfyldt deres lille helbredsbog. Gáski tager det pænt når Agnete undersøger hans ædlere dele og kan godt have overskud til at pjanke med mig imens.
Søndag d. 29/8 blev Gáski, Geisier, Gloa og Grima hentet af gode familier, der alle enten har eller har haft Islandsk Fårehund tidligere.
Tilbage er nu kun to hvalpe, som så til gengæld kommer med på de daglige ture sammen med de voksne. Grimur skal til Sverige, når han får lov af myndighederne, og Gáska nænner jeg ikke at skille mig af med. På billedet kan man se den fremtidige flok.
Forhåbentlig vil idyllen vare ved.

De voksne og hvalpene er gode til at søge guffer sammen, uden at komme op at skændes.
En del af træningen og prægningen foregår nu væk fra hjemmet, bl.a. på de daglige ture. For at hvalpene skal se så mange forskellige hunde som muligt har vi også haft dem en tur i Bernstorffsparken, som er Danmarks suverænt største mødested for hunde uden snor.

Fra nu af er livet en stor læreplads. Når vi går ture, gælder det om at tage initiativer, som i dette tilfælde f.eks. om at udnytte de forhåndenværende træstubbe, og få hele flokken samlet på det snævrest tænkelige "dansegulv".

Det er vigtigt at bruge sin fantasi og hele tiden finde på ting, som dels gør det sjovere for dig selv at have hund, dels gør det mere oplagt for hundene at have respekt for dig som hundefører.
I deres eget indbyrdes forhold er perioden mellem 6 og 12 uger den periode, hvor de voksne hunde stærkest udfordrer og opdrager de små hvalpe, og dels sætter sig selv i respekt, dels lærer de små om flokkens spi
lleregler.

Til toppen af siden