Tilbage til Halgrimms gamle hvalpeside
 
 
 
 
At være en Halgrimm hvalp

1) 0-20 dage

2) 20-32 dage

3) 32- 42 dage

4) 43 dage og frem (her)


Halgrimm Blesa med et par funderende øjne.

Nu, hvor kuldet kuldet har rundet de 7 uger er de blevet gamle nok til en hvalpetest. Den fandt sted 29/11-99. Alle blev de fundet meget kontaktvillige og meget præget på mennesker. De var gennegående hunde, som ikke stressede voldsomt op, havde moderat aktivitetsniveau, passende nysgerrige og de fleste havde let ved at afreagere. Et par havde udtalte evner for at samarbejde og havde potentiale til at blive gode brugshunde.

Halgrimm Björt med det milde og venlige ansigt.
Halgrimm Bjalla har gemt sig bag de japanske potter med sit sovedyr.
Björt prøver at foretage studier af fjerkræ i forskellige forklædninger, som stegt kylling øverst og som udstoppet ravn nederst.
Halgrimm Binni og Bera prøver kræfter i et vildt og støjende slagsmål.'
Tre hvalpe på bordet er bedre end... Efterhånden er hvalpene nu blevet så gamle at deres verden konstant vokser og de er ved at være gamle nok til at søge væk fra deres mor, og prøve at begå sig i nye familier. De kan i lang tid gå og trisse rundt på egen hånd,eller lægge sig til at sove for sig selv i et andet rum.

15. december: Hvalpene er blevet ni og en halv uge. 4 af dem er kommet til gode hjem og trives fint med deres nye familier. To har fået lov til at blive indtil vi også finder det helt rigtige hjem til dem. På billedet herover af mor og datter kan man se, hvor meget Halgrimm Björt kommer til at ligne sin mor.
Vinterens første rigtige snefald har givet hvalpene helt nye legemuligheder. De føler virkelig at de har valgt den rigtige årstid til at blive født. Halgimm Bjalla er i hvertfald helt klar til spilopper. Det går ud over hendes søster som får sig en ordentlig dukkert i sneen.
Så går den vilde jagt mod nye påfund.
Halgrimm Björt er særlig glad for at studere livet i vores lille sø i baghaven. Både når vandet er stift, og når der er ænder som svømmer rundt.
Björt har allerede lært at ligge i sofaen, sådan som alle rigtige Islandske Fårehunde
Alt i huset bliver grundigt studeret, selvom vandet bliver fundet lovligt varmt og underligt. Det er ikke til at forstå at mennesker ikke foretrækker et koldt bad i det fri.
Halgrimm Bjalla poserer i køkkenet i klar forventning om en lille godbid.

På det mere generelle plan kan vi fortælle, at rollefordelingen nu igen har ændret sig: Fra at blive beskyttet hele tiden og få lov at opføre sig som en lille baby, bliver man nu mere overladt til sig selv og sine instinkter. De voksne lokker hvalpene længere væk fra os, når vi går ture sammen, og tager dem med i jagtsituationer og når der undersøges nye ting, og overlader det mere til dem selv at redde sig ud af små kriser.

Eksempelvis blev Vina (hvalpenes mor) angrebet af en bokser-tæve forleden dag. Det resulterede i en del tumult, da både de andre voksne hunde og vi mennesker greb ind. Da tumullten havde lagt sig, var hvalpene forsvundet!. Gentagne gange kaldte vi, uden resultat.

Til sidst var der ikke andet at gøre end at starte et kollektivt hyl. Det fik hvalpene til at svare. De var nærmest løbet halvvejs hjem, på flugt fra alt det farlige, men blev heldigvis fundet igen, i god behold. Flugten er naturligvis et sundt træk: hvalpene flygter fra kriserne, indtil de får et tydeligt "klar"-signal.

I går, søndag d. 19. december forlod Björt os for at tage ophold hos sin nye familie i Odense. Det har gjort Bjalla endnu mere opmærksom på os mennesker.

Efterskrift

Historien ovenover blev til løbende, efterhånden som hvalpene voksede til.

Hvalpene fra dengang er efterhånden vokset til og har fundet sig til rette hos deres nye familier.

Bjalla nænnde vi ikke rigtig at sælge - hun er en fantastisk dejlig og smuk hund. Hun er vores første rigtige udstillingshund og synes at det er sjovt at føre sig frem i ringen.

til toppen af siden