Al tekst og billeder på denne hjemmeside tilhører kennel Halgrimm og må ikke frit kopieres

Kig i arkivet

Vi har igennem årene haft nogle kuld, som vi har fulgt
tæt på vores hjemmeside.

Det vil være unødigt kompliceret at layoute disse sider om, så med linket her bliver du stillet om til Halgrimms gamle hjemmeside og gamle hvalpebilleder.

Halgrimms gamle hvalpesider

På siden her kan du læse om Halgrimms K-kuld fra 28/4 2013. I takt med at kuldet vokser til, vil siden gradvist blive udvidet. Seneste opdatering er fra 08/06 2013.

LINK til Halgrimms I-kuld fra 2009
LINK til Halgrimms J-kuld fra 2011

Halgrimms K-kuld (ALLE HVALPE ER SOLGT!)

 

Den første hvalp på vej ud. Det er bedst at føde stående. I virkeligheden kunne Idúnn sagtens klare det selv, men det er svært at lade være med at blande sig, når man ser på...

 

 

K-kuldet, født 28. april 2013

5 levestærke og aktive hvalpe blev født stille og roligt søndag eftermiddag/aften. Alle viste fine instikter og gik straks i gang med at suge til sig, og Idúnn lod dem komme til, selvom hun aldrig har prøvet den slags før.

Hun er selvfølgelig træt, men meget rolig og vasker dem og nurser dem næsten som en erfaren mor. Hvalpene er gule og røde, med sorte masker og godt pigmenteret. Hannen har en ganske tynd hvid krave.K-Kuldet 1 uge gamle

Kuldet vokser pænt og ensartet og har stort set fordoblet fødselsvægten. Hvalpene er glade for berøring og bliver udsat for håndtering hver dag for at vænne sig til kontakt til mennesker.
Den lyserøde hud bliver efterhånden sort, og man kan se at hvalpene i stigende grad får forskellige farver og nemmere at kende fra hinanden. De vil få øjne i slutningen af næste uge, og det vil yderlige forstærke deres personligheder.

Som det fremgår af billederne er de enormt dygtige til at slappe af, men de vil snart blive udfordret igen: de trænger efterhånden til at få klippet negle!

 
 

 

K-kuldet 2 uger gamle

Dette er det første af mine kuld, som bliver udsat for en særlig træning fra de er 3 til de er 16 dage gamle. Det er et program kaldet Superdog, som er udviklet af den amerikanske hær til deres brugshunde, og det går ud på at lade hver hvalp gennemgå fem korte (3-5 sek) momenter en gang om dagen.
Programmet skulle angiveligt stimulere hjerne og biosensorer, samt en række vitale organer, og bl.a. medføre forbedret ydevne i blodcirkulationen, forstærke binyrerne, give større tolerance overfor stress og et bedre immunforsvar. Billedet øverst viser moment 4, hvor hvalpen holdes liggende på ryggen i begge håndflader i nogle sekunder.

 

 

Billedet til højre:
Termisk stimulering: Hvalpen stilles på en kold våd klud.

Hovedet opad, og derefter bunden i vejret. Hele tiden med et godt fast tag i hvalpen.

Så snart mælken løber, kommer halerne op at stå lodret og logrer, mens der slubres og smaskes højlydt.

Billedet ovenover og til højre:

Trods deres unge alder på kun to uger, er de aktive og stavrer omkring, nogle af dem er endda begyndt at brydes.

 

 

 

 

Billedet ovenfor viser taktil stimulation: Hver pote berøres let med en vatpind. For denne som for de fire andre momenter gælder, at hvalpene i starten syntes at det var ubehageligt, men nu er det en helt naturlig ting, som ikke anfægter dem.

Billdet nedenfor: Idunn er naturligvis stolt og glad for sine 5 små aktive hvalpe. Her sidder hun sidder hun op og giver mælk.

n
       

K-kuldet 4 uger

Udmattede efter en hel dags hård hærgen.
Nu har de fået hørelse og er dermed ude over "Hule" stadiet og er kommet ud i det fri.
Hvalpene har behov for plads, de er meget opmærksomme og nysgerrige og ude at undersøge deres omgivelser og hinanden.
Det er nu at de lærer at tackle hinanden, samarbejde om at nedlægge "bytte" og slås om det, og alle de andre sociale kompetencer...

 

 

Bill til højre. På 4 uger har de allesammen 5-doblet deres vægt, så der begynder at være ganske trangt ved mælkebaren. Heldigvis får de også fast føde ind imellem.


Nu er det rigtige hundehvalpe i stedet for de små døve og blinde babyer, jeg tidligere har haft i hænderne!

Der bliver smagt (og bidt!) i alt, selv en tå - AV...

Billederne til højre viser lidt om aktivitetsniveauet. Desværre kniber det med at lære dem at rydde op efter sig...

Superdog-programmet ser ud til at have en positiv indflydelse på deres koordineringsevne og fokusering.
Allerede da de var knap 3 uger, var de helt oppe at gå rigtigt på de glatte trægulve. Og jeg regner med at kunne se effekten mere og mere.

 

 

 

 

K-kuldet 6 uger
 

Vi har flere børnefamilier og børnene lærer gradvist at håndtere og omgås hvalpene.

Mormor Táta er på besøg og hygger sig med Idunn og et par tyggepinde.

 

 

I takt med at hvalpene vokser til, bliver de gradvist udfordret mere og mere. Inden for den seneste uger er de således blevet præsenteret for mange forskellige voksne og børn samt vores andre hunde, såvel som for udelivet i form af fugle, græs, brædder, buske og insekter.

Sove- og legeområder er adskilt, og hvalpene vil helst besørge når de kommer væk fra soveområdet. De er i gang med renlighedstræningen.

Jeg føler at Superdog-programmet har givet resultat i form af rolige, ustressede dyr, som møder udfordringerne med overskud og en tilpas nysgerrighed.

Der er på nuværende tidspunkt ingen af hvalpene som er blevet fordelt. Det sker først i den sidste uge på kennelen, når de er blevet hvalpetestet, og jeg har fundet ud af, hvilke familie/hvalp kombinationer der er mest hensigtsmæssige. Hvalpenes temperament og psyke kan ændrer sig meget i 7. og 8. uge, derfor venter jeg med fordelingen - det har jeg gode erfaringer med.

Mæt af indtryk kan man gå omkuld stort set overalt. Er der noget mere trygt end et par sko med ben i?